Selkiytä:

Suurenna:

Muutto

Muutto

 • Vuokrasopimus

  Asukkaan vuokrasopimus on joko määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Määräaikaisella vuokrasopimuksella vuokratun asunnon vuokrasopimus päättyy siihen kirjatun määräajan päätyttyä ilman erillistä irtisanomista.

  Auroranlinnan asunnoissa vuokralainen voi irtisanoa niin halutessaan sekä määräaikaisen että toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen. Vuokralaisen vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi (1) kuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu.

  Oli kyseessä kummalla tahansa vuokrasopimuksella vuokrattu asunto tulee irtisanominen aina tehdä kirjallisesti allekirjoituksin vuokranantajalle. Avio- ja avoparien ollessa kyseessä tulee kummankin puolison irtisanoa vuokrasopimus. Jos vain toinen puoliso muuttaa, tulee huoneistoon jäävän osapuolen antaa kirjallinen suostumuksensa irtisanomiselle sekä tehdä sen jälkeen uusi vuokrasopimus omiin nimiinsä.

  Kun vuokraat asuntosi Auroranlinnalta, sinun tulee avata pankissa vuokravakuustili ja toimittaa siihen liittyvät panttausasiakirjat Auroranlinnalle ennen muuttoa. Panttaussitoumuksessa luovutetaan vuokranantajalle oikeus nostaa pantatut varat vuokrasuhteen velvoitteiden täyttämiseksi ilman vuokralaisen erillistä suostumusta. Vakuusmaksu tietysti vapautetaan takaisin asukkaan omaan käyttöön, kun kaikki huoneiston avaimet on palautettu vuokranantajalle, kaikki asuntoon liittyvät vuokrat ja maksut on maksettu, ja muuttotarkastuksessa on todettu asunnon olevan kunnossa.

  Vuokravakuudeksi hyväksytään tilille tehty panttaus. Vuokravakuus talletetaan vuokralaisen nimissä ja tilin mahdollisen korkohyödyt kertyvät vuokralaiselle. Pankki antaa panttaussitoumuksen, jossa luopuu kuittaamattomuusoikeudestaan. Panttaussitoumuksen alkuperäinen vuokranantajan kappale toimitetaan Auroranlinnan toimistoon osoitteeseen Eevankatu 2, 00240 Helsinki.

 • Muutto asuntoon

  Vuokravakuuden vuokranantajan kappale toimitetaan Auroranlinnan toimistoon ennen kuin asukkaalle luovutetaan huoneiston avaimet. Kaikki vuokralaiselle luovutetut avaimet on palautettava vuokrasopimuksen päätyttyä vuokranantajalle. Jos näin ei tapahdu, maksaa vuokralainen maksaa avaimen katoamisesta aiheutuvat sarjanmuutoskulut. Avainten nouto ja palautus tapahtuu Lassila & Tikanojan Itä-Pasilassa osoitteessa Asemapäällikönkatu 12 b olevassa palveluyksikössä. Käynti tiloihin on Junailijankujalla kävelytasolla. Samasta paikasta voi lunastaa pesutuvan mahdollisen varauslukon/avaimen sekä tehdä asunnon lisäavaintilaukset. Vuokralainen maksaa lisäavainten tilauksesta aiheutuneet kulut.

  Vuokralainen hoitaa itse oman sähkösopimuksensa tekemisen sekä mahdollisen puhelinsiirron ja laajakaistayhteyden avaamisen. Sauna- ja autopaikat varataan myös Lassila & Tikanojan palveluyksiköstä (katso tarkemmin sivu Yhteydet).

  Palovaroitin on asunnoissa pakollinen. Vuokralaisen on huolehdittava itse sen hankkimisesta ja toimivuudesta (esim. patterin vaihto). Palovaroittimia pitää olla aina yksi alkavaa 60 asuntoneliömetriä kohden.

  Kiinteistö Oy Auroranlinna velvoittaa, että vuokralaisella on kotivakuutus. Kotivakuutuksen ottaminen on vuokralaisen vastuulla.

  Talonkirjaotteen saa isännöitsijältä alueyhtiöstä.

  Asuntoon muutto voi tapahtua vuokrasopimuksen ensimmäisenä voimassaolopäivänä, ellei vuokranantajan ja mahdollisen pois muuttavan edellisen asukkaan kanssa ole muuta sovittu.

  Auroranlinna tarkastaa huoneiston aina asukkaiden vaihtuessa. Tarpeelliset korjaukset tehdään ennen uuden asukkaan muuttoa, ellei ole sovittu toisin.  Uudella asukkaalla on seitsemän (7) päivää aikaa reklamoida asunnossa huomaamistaan vioista.

 • Muuttoilmoituksen teko

  Muuttoilmoitus on tehtävä viimeistään viikon kuluttua muutosta. Muuttoilmoitus tehdään joko soittamalla palvelunumeroon 029 553 5535 (ma–pe 8–16) tai sähköisen asiakaspalvelun kautta, www.muuttoilmoitus.fi. Vahvistus muuton rekisteröinnistä tulee postitse.

  Muutosta on ilmoitettava huoltoyhtiöitä varten erikseen talonkirjaan, jotta asukkaiden tiedot ovat myös talonkirjassa oikein. Jos esimerkiksi avaimet häviävät tai unohtuvat kotiin, voidaan ovi avata vain talonkirjaan merkityille henkilöille. Talonkirjamerkinnöistä vastaa Lassila & Tikanojan palveluyksikkö Itä-Pasilassa.

  Vuokralainen tekee siis itse sisäänmuuttoilmoituksen talonkirjaan, sekä ilmoittaa itse sinne myös asumisaikana mahdollisesti tapahtuvista asukasmuutoksista. Kirkkonummen Heikkiläntori 2:n ja Suomenlinnan Iso Mustasaari 1:n osalta tieto, mihin muuttoilmoitus talonkirjaan tehdään, löytyy oman kohteen kohdesivulta. Kaikissa muissa kohteissa muuttoilmoitus tehdään Lassila&Tikanoja Oyj:n asiakaspalvelupisteeseen, jonka yhteystiedot ja aukioloajat ovat:

  Lassila & Tikanoja Oyj
  Asemapäällikönkatu 12 b, 00520 Helsinki (sisäänkäynti Junailijankujalla)
  Puhelin 010 636 5000
  Sähköposti avaimet.pks(at)lassilatikanoja.fi
  Avoinna arkisin ma-pe 7-17.
  Palvelupiste on avoinna myös kuukauden kaksi viimeistä arkipäivää ja kuukauden ensimmäisen arkipäivän klo 7-20. Mikäli joku edellämainituista kolmesta kuun vaihteen päivistä osuu lauantaille, palvelu on silloin avoinna klo 8-16. Sunnuntait palvelupiste on aina suljettu.