Yhtiö
Yhtiö


Kiinteistö Oy Auroranlinnan on Helsingin kaupungin täysin omistama yhtiö, joka omistaa yli 2000 asuntoa yli 70 kohteessa eri puolilla Helsinkiä sekä yhdessä kohteessa Kirkkonummella. Yhtiön omistamista kiinteistöistä on lisätietoja Kohteemme-sivuilla.

 

Pääosa yhtiön asunnoista vuokrataan työsuhdeasunnoiksi. Asuntoja on vuokrattu eniten Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston ja varhaiskasvatusviraston henkilökunnille. Etusivun kuvakaruselli kertoo nimenomaan niistä Helsingin kaupungin töistä, joiden tekijöitä asuu Auroranlinnan asunnoissa. Työsuhdeasuntojen vuokrauksesta vastaa kukin hallintokunta, virasto tai laitos omien vuokrausperiaatteidensa mukaisesti. Työsuhdeasuntoja ei siis voi saada Auroranlinnan vuokrauspalvelusta.

 

Yhtiöllä on jonkin verran suoraan asunnontarvitsijoille vuokrattavia asuntoja. Niitä voi hakea Stadin asunnot -palvelun kautta (katso tarkemmin alasivu Vapaat asunnot).

 

Helsingin kaupunki on lisäksi vuokrannut muutamia asuntoja asiakasasunnoikseen.

 

Yhtiön omistamien työsuhdeasuntokäytössä olevien vuokra-asuntojen sekä Helsingin kaupungin asiakasasuntojen vuokrat määrittelee ja perii Helsingin kaupungin asunnon vuokrannut yksikkö tai hallintokunta. Asukkaat ovat siis vuokrasuhteessa kyseiseen Helsingin kaupungin yksikköön tai hallintokuntaan, eivät Auroranlinnaan.

 

Auroranlinnan suoraan vuokraamien asuntojen vuokrat ovat ns. markkinavuokria. Asukkaiden suoraan Auroranlinnalta vuokraamissa asunnoissa vuokranantaja on siis Kiinteistö Oy Auroranlinna ja vuokrasuhteeseen kuuluvat asiat hoidetaan yhtiön asuntopalvelun kanssa.

 

Kiinteistö Oy Auroranlinna vastaa kaikissa kohteissa itse kiinteistöjen ylläpitoon, huoltoon ja korjauksiin liittyvistä asioista. Paikallisisännöinti sekä huolto- ja ylläpitotyöt ostetaan Helsingin kaupungin vuokrataloyhtiöiltä tai kaupallisilta palveluntuottajilta.